Το τιραμισού έχει ιταλική προέλευση και είναι το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων
Υλικά
- 500 γρ. μασκαρπόνε
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 2 βανιλίνες
- 90 γρ. ζάχαρη
- 350 ml γάλα
- 3 κ.γ. στιγμαίο καφέ
- 2 πακέτα σαβαγιάρ
- Κακάο σκόνη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα μίξερ με΄χρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το μακσαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να γίνει αφράτη η κρέμα.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, τον καφέ και ανακατεύουμε καλά. Βουτάμε τα σαβαγιάρ, 1 τη φορά, μέσα στο μείγμα γάλακτος, χωρίς να μουλιάσουν και τα βάζουμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω στα σαβαγιάρ λίγο λιγότερο από το μισό μείγμα μασκαρπόνε και το απλώνουμε με μια σπάτουλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα σαβαγιάρ.
Βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε και το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό δημιουργώντας εάν θέλουμε σχέδια. Πασπαλίζουμε με κακάο και το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο. Είναι έτοιμο για απόλαυση.