Μην χασετε

Το παστίτσιο της τεμπέλας! Ένα γρήγορο και εύκολο παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ

Μια υπέροχη συνταγή για πεντανόστιμο παστίτσιο σουφλέ, που θα ενθουσιάσει την οικογένειά σας και τους φίλους σας!

 

Υλικά Συνταγής

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 καρότο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • λίγος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

  • 500 γραμ. κοφτό μακαρόνι
  • 250 γραμ. φέτα
  • 250 γραμ. γραβιέρα
  • 1 κεσές γιαούρτι
  • 6 αυγά
  • 6 φλ. γάλα
  • 2 φλ. νερό
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)

 

Advertisements

Εκτέλεση

Για το εύκολο παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ, ρίχνουμε πρώτα σε τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά. Σβήνουμε με κονιάκ. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και τέλος, ρίχνουμε λίγο μαϊντανό.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αβγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, τη γραβιέρα, το γιαούρτι, το γάλα, το νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.

 

Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι (πάντα άβραστο! Γι’ αυτό, βάζουμε το γάλα με το νερό στο ταψί, έτσι ώστε να βράσει σωστά το ζυμαρικό, κατά τη διάρκεια του ψησίματος). Προσθέτουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις, (στην κάτω σχάρα) ή στους 170 βαθμούς στον αέρα (στη μεσαία σχάρα). Ψήνουμε για 40′.

Advertisements

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι την επιφάνεια στα τελευταία λεπτά ψησίματος.

Αφήστε το παστίτσιο να σταθεί για 10′ -15′ στον πάγκο και απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα