Το cake αυτό προέρχεται από τη Σουηδία και δεν λείπει από κανένα coffee shop της χώρας!
Μέχρι όμως να την επισκεφτούμε, μπορούμε να το φτιάξουμε και σπίτι μας.
Υλικά που θα χρειαστούμε
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα (καλής ποιότητας)
- 2 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρι. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γλ. αλάτι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
How to
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλύπτουμε μία φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω το βουτυρώνουμε και στη συνέχεια το πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 7 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε τη βανίλια και ύστερα το μείγμα της λευκής σοκολάτας. Για το τέλος, αφήνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε πολύ απαλά από κάτω προς το πάνω και όχι για αρκετή ώρα. Ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Το cake θα φαίνεται οριακά ψημένο, αλλά μην διστάσετε να το αποσύρετε από τον φούρνο.
Το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε λίγα σπόρια ρόδι και σερβίρουμε.