Τα ρεβίθια, είναι ένα όσπριο που δεν το προτιμούν πολύ. Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη. Τηγανητά ρεβίθια. Ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος. Το τηγάνι, τους δίνει άλλη γεύση. Δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
- 40 γρ. περίπου ρεβίθια, ξερά
- Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
- Μισό κ.γλ. πάπρικα
- Λίγο πιπέρι καγιέν (1/4 κ.γλ.)
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν, σε άφθονο κρύο νερό.
Τα σουρώνουμε την επόμενη μέρα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.
Στην συνέχεια, γεμίζουμε με ελαιόλαδο μια βαθιά κατσαρόλα ως το 1/3 του ύψους της και το ζεσταίνουμε.
Αδειάζουμε τα μισά ρεβίθια και τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά.
Τα βγάζουμε με τρυπητή σπάτουλα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν, σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα (θα πρέπει να σκεπάζουμε ελαφρά την κατσαρόλα, για να μην πεταχτούν τα ρεβίθια και μας κάψουν την ώρα που τηγανίζονται).
Τέλος, ανακατεύουμε σε μπολάκι την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, λίγο αλάτι και πασπαλίζουμε τα τηγανισμένα ρεβίθια.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Συνοδεύουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.