Μια συνταγή που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Αν αναρωτιέστε πώς συνδυάζεται το μοσχαρίσιο κρέας με το μέλι και το πορτοκάλι, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή. Εάν κάνετε την αρχή και τη φτιάξετε δεν θα θέλετε να τελειώσει.
Υλικά
- 500 γραμμάρια μοσχαράκι γάλακτος
- 10 φρέσκα μανιτάρια
- 1/3 του φλ. μέλι
- 3 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
- 4 κουτ. της σούπας σουσάμι
- 1 κουτ. του γλυκού θυμάρι
- 14 λαχανάκια Βρυξελλών
- Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το σουσάμι και το θυμάρι. Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το μαρινάρουμε στο μίγμα για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια και τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκι εναλλάξ με το κρέας . Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη μαρινάδα που περίσσεψε. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα λαχανάκια με τη μαρινάδα σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Όταν πήξει η σάλτσα σερβίρουμε με το κρέας.