Μια εύκολη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη για να φτιάξετε υπέροχες σπιτικές καριόκες.
Συστατικά
- 100 γρ. καρύδια
- 225 γρ. πτι μπερ
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 10 γρ. κονιάκ
- 15 γρ. κακάο
- 350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. κοφτή κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Στο μούλτι βάζουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα χτυπάμε. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν κάποια κομμάτια.
- Αδειάζουμε το μείγμα του μούλτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, τη βανίλια και το μέλι.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια ώστε να σφίξει και το τοποθετούμε σε μία διάφανη μεμβράνη.
- Με τα χέρια μας το απλώνουμε ώστε να πάρει σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγουμε στη μεμβράνη.
- Ανοίγουμε δύο μεμβράνες παράλληλα, να ακουμπάνε μεταξύ τους και τοποθετούμε το σαλάμι.
- Τυλίγουμε πολύ σφιχτά στις μεμβράνες.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες 1 εκ.
- Παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μία τσιμπίδα και βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρούμε και βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
- Από τη στιγμή που το σαλάμι μας είναι παγωμένο θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο.
- Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.
Advertisements