Υλικά
- 250 γραμμάρια λαζάνια
- 500 γραμμάρια κολοκύθας
- 500 γραμμάρια μανιταριών
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα
- 1κ. σούπας θυμάρι
- πιπέρι
- 1 κ. σούπας ελαιολάδου
- Συστατικά για μπεσαμέλ
- 500 ml γάλα
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια αλεύρι
- Μοσχοκάρυδου
- Αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τη κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους. Στη συνέχεια τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε τους κύβους κολοκύθας, μαζί με λίγο θυμάρι και ελαιόλαδο. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 ° για περίπου 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και όταν λειώσει εντελώς το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά για να μη σχηματιστούν σβώλοι. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Σε αυτό το σημείο παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και το σκεπάζουμε με τα λαζάνια από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ μετά ακόμη μια στρώση λαζάνια, στη συνέχεια ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας και τα μανιτάρια και τελειώνουμε με την μπεσαμέλ την οποία πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 20 λεπτά.