Μην χασετε

Σήμερα μαγειρεύουμε χοιρινό με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας: Ένα πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο σας

Πεντανόστιμες μπουκίτσες από ψαρονέφρι με υπέροχη σάλτσα μουστάρδας, σερβιρισμένο με πουρέ ή πιλάφι ή πατατούλες τηγανιτές για να απολαύσετε το τέλειο γεύμα ή δείπνο στο καθημερινό ή το επίσημο τραπέζι σας. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση, που θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε κομμάτια περίπου των 3 εκ.
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα στη μέση (αν είναι μικρά, τα αφήνετε ολόκληρα)
  • 100 ml ξηρό, λευκό κρασί
  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 κ.σ. ξερό δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι “Maille au Miel” ή 2 κ.σ. μουστάρδα + 1 κοφτό κ.γ. μέλι
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το χοιρινό από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτετε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  2. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για 2 λ ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτετε το δεντρολίβανο, τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel, ή 2 κ.σ. μουστάρδα αναμεμιγμένη με 1 κοφτό κ.γ. μέλι.
  3. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για άλλα 15-20 λ περίπου, ανάλογα με το μέγεθος που κόψατε το ψαρονέφρι, ή μέχρι να ψηθεί το χοιρινό και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά του. Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λ ή μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. Σερβίρετε το χοιρινό σας κατά προτίμηση με αφράτο πουρέ ή πιλάφι ή πατατούλες τηγανιτές.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα