Μην χασετε

Ραγού με αρνί και ζυμαρικά στον φούρνο: Μια Ιταλική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε

Διαλέξτε μεγάλα ζυμαρικά γι’ αυτή την ιταλιάνικη συνταγή, όπως paccheri (που μοιάζουν με ριγωτά κανελόνια) ή κοχύλες, για να φωλιάσει μπόλικη σάλτσα στο εσωτερικό τους.

Από τον Χριστόφορο Πέσκια

Υλικά

  • 1 κιλό ψαχνό από αρνίσιο μπούτι,
    σε κομματάκια 15 γρ.
  • 100 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1/4 μάτσο φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή 2 κουτ. γλυκού, ξερό
  • 1/4 μάτσο φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, κοπανισμένο
  • 1/4 μάτσο φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 150 ml κόκκινο κρασί, ξηρό
  • 800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, σε κυβάκια
  • 1 πακέτο (500 γρ.) paccheri ή κοχύλες
  • 120 γρ. ξερή μυζήθρα Κρήτης, τριμμένη
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το αρνί στο μισό λάδι, για 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  • Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το κρασί σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μειωθεί κατά τα 2/3.
  • Το ρίχνουμε στο κρέας μαζί με τα λαχανικά και την ντομάτα (αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό για να καλυφθούν τα υλικά) και αφήνουμε το φαγητό να κοχλάσει.
  • Ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί και αποσύρουμε.
  • Μεταφέρουμε το όλον σε γάστρα ή σε ταψί, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 100°C, περίπου για 6 ώρες, μέχρι να έχουμε ένα μελωμένο ραγού.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο ραγού και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, με ανοιχτό καπάκι.
  • Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε.

gastronomos.gr

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα