Είναι αγαπημένο πιάτο των καλοφαγάδων και σπάνια λείπει από το τραπέζι, όταν βγαίνουμε έξω! Τα αρώματα και η γεύση της χοιρινής τηγανιάς μας συναρπάζουν και εύκολα την κατατάσσουμε στα αγαπημένα μας φαγητά. Τώρα, με αυτήν την συνταγή, μπορούμε και εμείς να την φτιάξουμε στην άνεση του σπιτιού μας και να την απολαύσουμε με όλη την οικογένεια. Μικροί και μεγάλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!
Τι θα χρειαστείτε
- 1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε κομματάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 συσκευασία φρέσκα μανιτάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- ½ ποτήρι λευκό, ξηρό κρασί
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Το πρώτο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε τα χοιρινά κομματάκια και να τα τοποθετήσετε σ’ ένα βαθύ μπολ.
Βήμα 2ο
Στην συνέχεια, προσθέτετε το κρασί, λίγο αλάτι και πάπρικα, το πιπέρι, το τριμμένο σκόρδο και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για περίπου 1 ώρα μέσα στο ψυγείο.
Βήμα 3ο
Βάζετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά, αφού την έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να εξατμιστούν τα ζουμιά για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 4ο
Έπειτα, προσθέτετε το κρεμμύδι αφού το έχετε κόψει σε ροδέλες και τις υπόλοιπες πιπεριές και ανακατεύετε για 1 λεπτό.
Βήμα 5ο
Προσθέτετε τα μαριναρισμένα κομμάτια χοιρινού στο τηγάνι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Βήμα 6ο
Μπορείτε να σερβίρετε την τηγανιά με ρύζι, πουρέ πατάτες, σαλάτα ή ακόμη και μακαρόνια.
Καλή όρεξη!