Ψάχνετε να βρείτε ένα νόστιμο επιδόρπιο για να φτιάξετε φέτος στις γιορτές; Σας έχουμε τη λύση. Η πιο αφράτη καρυδόπιτα. Ζουμερή και σιροπιαστή. Δοκιμάστε την και δεν θα μείνει ούτε κομμάτι στο ταψί!
Υλικά συνταγής
Για τη γέμιση
- 3 φλ. αλεύρι, μαλακό
- 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. καρυδόψιχα, κοπανισμένη
- 1 φλ. καρυδόψιχα, αλεσμένη
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.σ. γαρύφαλλα
- 1 φλ. βούτυρο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιών
- 180 γρ. γάλα
Για το σιρόπι
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. νερό
- Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Αρχικά, αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι, την κοπανισμένη και την αλεσμένη καρυδόψιχα, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
- Χτυπάμε με το μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτουμε σιγά – σιγά το μείγμα του αλευριού, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, το ξύσμα και το γάλα.
- Έπειτα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
- Ψήνουμε την πίτα σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα περίπου.
- Τέλος, ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν η καρυδόπιτα έχει σχεδόν κρυώσει την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Καλή απόλαυση!
Advertisements
Συμβουλές
- Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε την καρυδόπιτα με επιπλέον καρύδια.
Από supersyntages.gr
Advertisements