Μην χασετε

Πως να φτιάξετε την απολαυστική μανιταρόπιτα ρολό με ζαμπόν και 4 τυριά

Καταπληκτική μανιταρόπιτα ρολό με ζαμπόν και κρέμα 4 τυριά. Φτιάξτε την όλοι! Η κρέμα κάνει τη διαφορά.

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

Για την μανιταρόπιτα σε ρολό

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο ή 2 φύλλα σφολιάτας
  • 700 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ασπρομανίταρα και πόρτο μπέλο
  • 3 φρέσκα τρυφερά κρεμμύδια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γραμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη των ρολών

Για την κρέμα 4 τυριά

  • 500 γραμ. γάλα
  • 3 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αυγά
  • από 200 γραμ. κασέρι
  • γραβιέρα
  • έμενταλ και κεφαλογραβιέρα

 

Advertisements

Εκτέλεση

Για τη μανιταρόπιτα

  • Για τη μανιταρόπιτα με τυριά και ζαμπόν, καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
  • Ζεσταίνουμε να κάψει μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, 3-4 κ.σ.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο σπασμένο και τα μανιτάρια. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα να πιουν όλα τα υγρά τους.
  • Αλατίζουμε κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος.
  • Προς το τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους και 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν.

 

Για την κρέμα 4 τυριά

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και το κορν φλάουρ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα για λίγα λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα και ρίχνουμε τα τυριά τριμμένα ή ψιλοκομμένα.
  • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.
  • Τρίβουμε πιπέρι.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα 4 τυριά.
  • Τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε.

Στήνουμε τη μανιταρόπιτα ρολό

  • Ανοίγουμε το χωριάτικο φύλλο.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο.
  • Βάζουμε ένα φύλο επάνω, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο. Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης.
  • Τυλίγουμε σε ρολό με προσοχή σφραγίζοντας τις άκρες. Με την ένωση προς τα κάτω, το βάζουμε στο λαδωμένο ταψί.
  • Όμοια φτιάχνουμε και τα άλλα δυο ρολά.
  • Αλείφουμε με λίγο λάδι την επιφάνεια των ρολών και τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45 λεπτά περίπου.
  • Τα ρολά είναι έτοιμα όταν ξεροψηθεί το φύλλο και γίνει τραγανό.

 

argiro.gr

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα