Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε πεντανόστιμο κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο με μια υπέροχη σάλτσα γιαουρτιού. Ιδανική συνταγή για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.
Από τον Λάμπρο Βακιάρο
Υλικά
Για το Κοντοσούβλι Κοτόπουλο
Advertisements
- 2 κιλά φιλέτο κοτόπουλο μπούτι
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. γιαούρτι
- 60 – 70 γρ. μουστάρδα
- 30 γρ. μέλι
- 7 γρ. σκόρδο σε σκόνη
- 15 γρ. πάπρικα γλυκιά
- 7 – 8 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)
- Aλάτι – πιπέρι
- 180 γρ. κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
Για το Κοντοσούβλι Χοιρινό
- 2 κιλά χοιρινός λαιμός χωρίς κόκκαλο ή σπάλα
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 60 – 70 γρ. κέτσαπ
- 15 γρ. ξύδι
- 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
- Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 10 γρ. αποξηραμένη ρίγανη
- 7 γρ. πάπρικα γλυκιά
- 180 γρ. κρεμμύδι
- Αλάτι – πιπέρι
Για τη Σάλτσα Γιαουρτιού
- 600 – 700 γρ. γιαούρτι
- 45 γρ. μουστάρδα
- 1/2 κρεμμύδι
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
Εκτέλεση
Advertisements
Advertisements