Μια πεντανόστιμη συνταγή που σίγουρα θα ξαναδοκιμάστε!
Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Υλικά
- 450 γρ. καπνιστό λουκάνικο
- 680 γρ. πατάτες, κομμένες σε φέτες 3εκ.
- 3-4 καρότα, τεμαχισμένα
- 2 μέτρια κρεμμύδια, τεμαχισμένα
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- ½ κ.γ. αλάτι χοντρό
- ½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών cajun (θυμάρι, πάπρικα, ρίγανη, κρεμμύδι σε σκόνη, σκόρδο σε σκόνη)
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- λίγα κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C.
- Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
- Τεμαχίζουμε το λουκάνικο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λουκάνικο, τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια.
- Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών, το σκόρδο, το θυμάρι και το ελαιόλαδο και ανακινούμε να καλυφθούν όλα τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος.
- Ψήνουμε για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 15 με 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Advertisements
Advertisements