Μην χασετε

Πως να φτιάξετε ζουμερό χοιρινό Cordon Bleu με λαχανικά

Φτιάξτε ζουμερό χοιρινό, γεμιστό με τυρί και ζαμπόν, με τραγανό πανάρισμα και λαχανικά!

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Advertisements

Συστατικά

Για τα λαχανικά

  • 450 γρ. ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. νερό, βραστό
  • 160 γρ. κους κους

 

Για το χοιρινό

  • 600 γρ. χοιρινό, καρέ
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Για το πανάρισμα

Advertisements
  • 100 γρ. ψωμί, τριμμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 3 αβγά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

 

Για το σερβίρισμα

  • κέτσαπ
  • μουστάρδα
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα λαχανικά

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά, το θυμάρι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κους κους, το νερό και μόλις πάρει μια βράση, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε εκτός φωτιάς για 5-6 λεπτά να μαλακώσει το κους κους και τα λαχανικά.

 

Για το χοιρινό

  • Κόβουμε το χοιρινό σε 4 κομμάτια και χαράσσουμε στη μέση τους για να κάνουμε μια θήκη.
  • Απλώνουμε αλάτι και πιπέρι σε όλη την επιφάνειά τους και τα γεμίζουμε με το τυρί και το ζαμπόν. Κλείνουμε με τα ειδικά καλαμάκια για σουβλάκια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε το τριμμένο ψωμί και 1 κ.γ. θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. θυμάρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στη άκρη.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι ή μια φριτέζα το σπορέλαιο και φροντίζουμε να φτάσει το λάδι τους 160ο C.
  • Περνάμε το χοιρινό διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό, το ψωμί και τηγανίζουμε για 5-7 λεπτά για να ψηθεί καλά και να πάρει χρώμα.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με κέτσαπ, μουστάρδα, θυμάρι και ελαιόλαδο.

 

akispetretzikis.com

Advertisements

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα