Φτιάξτε και εσείς ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου για να γλυκάνετε τα ανοιξιάτικα απογεύματα σας!
Υλικά
- 14-16 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα [*]
- 80 ml σιρόπι σοκολάτας ή λικέρ αρεσκείας σας
- 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
- 160 γρ. Μερέντα (πραλίνα φουντουκιού) σε θερμοκρασία δωματίου
- 75 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
- τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×20 εκ. και 5 εκ. βάθους και στρώνετε καλά μια μεμβράνη. Στρώνετε μια σειρά σαβαγιάρ, κόβοντας τις άκρες κάποιων εξ αυτών προκειμένου να χωρέσουν καλά και να σχηματίσουν μια ενιαία βάση και τα πασπαλίζετε με το μισό λικέρ.
- Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέστε και τη μερέντα και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια αφράτη κρέμα.
- Απλώστε το μισό μείγμα κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ και το στρώνετε ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε με τα μισά χοντροκομμένα φουντούκια. Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και περιχύνετε με το υπόλοιπο λικέρ. Προσθέτετε άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
- Τρίβετε τη σοκολάτα [**], την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια και πασπαλίζετε το γλυκό σας.
[*] Η ποσότητα των σαβαγιάρ ενδέχεται να αυξομειωθούν ανάλογα με το μέγεθος των σαβαγιάρ που θα προμηθευτείτε ή θα φτιάξετε μόνοι σας.
Advertisements
Advertisements