Τα πιο νόστιμα και αφράτα τυροκούλουρα!
Συστατικά
- 1 ασπράδι αυγού
- 200 ml γαλά
- 100 ml νερό
- 100 ml σπορέλαιο
- Βούτυρο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- Φέτα
- 550-600 γρ αλεύρι
Οδηγίες
-
Αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο.
-
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε.
-
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και δουλεύουμε.
-
Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
-
Μην προβληματιστείτε αν είναι αρκετά μαλακή.
-
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
-
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
-
Τοποθετούμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι από μαλακό βούτυρο και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
-
Διπλώνουμε στην μέση και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.
-
Τυλίγουμε σε ρολό και γυρίζουμε τις άκρες με αντίθετη φορά.
-
Τα δίνουμε σχήμα κουλουριού και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
-
Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα κουλούρια.
-
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Advertisements
Advertisements