Υλικά
- 1,5 κιλό τσιπούρα
- 5 κλωναράκια μαϊντανός
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
- Ελαιόλαδο
- 3 μοσχολέμονα
- 2 κλωναράκια σέλινο
- 1 κίτρινο λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκούκόλιανδρο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- 150 ml λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την τσιπούρα, την αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στην κοιλιά το σκόρδο, το μαϊντανό και το σέλινο. Κόβουμε τα μοσχολέμονα και το λεμόνι σε λεπτές ροδέλες. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το ψάρι μαζί με τα λεμόνια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, με το χυμό λεμονιού και το κρασί. Περιχύνουμε το ψάρι με το μείγμα του και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε ην τσιπούρα στο φούρνο για 35 λεπτά.
Advertisements
Advertisements