Είναι τόσο νόστιμη που σίγουρα δεν θα μείνετε στο ένα κομμάτι.
Η Ελλάδα φημίζεται για πολλά γευστικά φαγητά και ένα από αυτά είναι και οι πίτες. Από τα νησιά μέχρι τα χωριά μας μπορούμε να δοκιμάσουμε πεντανόστιμες πίτες. Έτσι σήμερα αποφασίσαμε να φτιάξουμε την αγαπημένη σε όλους κολοκυθόπιτα.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι
- ¾ φλιτζ. λάδι
- ½ φλιτζ. ρύζι
- ½ φλιτζάνι τυρί φέτα ή και παραπάνω
- Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Advertisements
Πλένουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και τα μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Εν τω μεταξύ σε ένα ταψί βάζουμε 1 φύλο σφολιάτας και από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση μαζί με τη φέτα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Advertisements