Μια διαφορετική εκδοχή της πίτσας….λίγο πιο γαλλική.
Ψωμί, κοτόπουλο, τυρί και πέστο. Αυτά τα υλικά περιέχει η σημερινή συνταγή και σίγουρα είναι ο συνδυασμός της επιτυχίας.
Υλικά
- 1 μέτριο χωρίς κόκαλο στήθος κοτόπουλου
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 γαλλική μπαγκέτα
- 1/3 φλιτζάνι πέστο
- 1/2 φλιτζάνι ντομάτα
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί μοτσαρέλα
- Ελαιόλαδο
- Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ κόβουμε τη μπαγκέτα κατά μήκος και τοποθετούμε και τα δυο κομμάτια σε ένα ταψί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό πέστο, τις μισές ντομάτες, το μισό κοτόπουλο και τη μοτσαρέλα. Στο άλλο κομμάτι της μπαγκέτας ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λειώσει το τυρί. Όταν είναι έτοιμες ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.