Τα coconut balls είναι λατρεία μικρών και μεγάλων. Είναι το γλυκό εκείνο που ικανοποιεί τον ουρανίσκο σου στο έπακρο, χωρίς να σε βαραίνει και χωρίς να σε παιδέψει για να το φτιάξεις.
Γιατί κορίτσια μας, τα μπαλάκια καρύδας έχουν άλλη χάρη όταν είναι σπιτικά!
Και, πίστεψε μας, αξίζει να τα φτιάξεις με τα χεράκια σου, αφού η συνταγή τους είναι πανεύκολη και έχει γίνει ανάρπαστη.
Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ
Τα υλικά μας
- Ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 300 gr. τριμμένη καρύδα για τα coconut balls και την επικάλυψή τους
- Μία βανίλια
Εκτέλεση
Ρίχνεις σε ένα μπολάκι τα ¾ της τριμμένης καρύδας και την ανακατεύεις καλά με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να έχεις ένα πηχτό μείγμα, έτοιμο για πλάσιμο.
Αφήνεις στο ψυγείο για 20 λεπτά με μισή ωρίτσα, βγάζεις και ξεκινάς το πλάσιμο. Τα μπαλάκια καρύδας μπορείς να τα πλάσεις σε ό,τι μέγεθος προτιμάς, ανάλογα με το πόσο χορταστικό επιθυμείς να είναι το κάθε τεμάχιο.
Πλάθουμε, λοιπόν, τα μπαλάκια, τα περνάμε από ένα μπολάκι με νερό και στη συνέχεια από ένα άλλο μπολάκι στο οποίο έχουμε ρίξει την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα. Η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα για να κολλήσει η καρύδα στα χιονάκια μας.
Μόλις τα coconut balls σου «ντυθούν» με την καρύδα είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ
Μην περιμένεις λεπτό!
Της Άλις Ζαχαριάδη