Μην χασετε

Πανεύκολο παγωτό λεμόνι (gelato al limone)

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε στο σπίτι μας αυθεντικό gelato.

Υλικά

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 450 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 130 γρ. χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα, το ξύσµα λεµονιού και τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα µέχρι να πάρουν μία βράση.

Advertisements

Αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

Χτυπάµε στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Αδειάζουµε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για περίπου 15 λεπτά, µέχρι το µείγµα να γίνει αρκετά πηχτό.

Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ (προτιμότερο ανοξείδωτο, για να παγώνει γρηγορότερα), ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Advertisements

Κλείνουμε με καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει.

Βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με το σύρμα, για να διαλύσουµε τους κρυστάλλους πάγου και να δώσουµε καλύτερη υφή στο παγωτό. Σκεπάζουμε και καταψύχουμε για άλλα 30 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.

Διατηρούμε το παγωτό στην κατάψυξη.

Συνταγή: Τάσος Τυρανόπουλος

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα