Με 4 υλικά φτιάχνουμε το αγαπημένο σνακ στο σπίτι.
Υλικά
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 1 κουτί (397 γρ.) γάλα ζαχαρούχο
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας τρούφα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα με ένα μεγάλο μαχαίρι. Τη ρίχνουμε σε ένα μπολ, το οποίο στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα, μέχρι να λιώσει.
Ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από το μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το σύρμα, για 3 – 4 λεπτά. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Προσθέτουμε στο μείγμα τη λιωμένη κουβερτούρα.
Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας πολύ καλά με μια σπάτουλα και αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Ιδανικά, έχουμε προηγουμένως αδειάσει το μείγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό μπολ, ώστε να παγώσει ομοιόμορφα. Ανά 1 ώρα, βγάζουμε από την κατάψυξη και αφρατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 – 4 φορές.
Συνταγή: Μαρία Αργύρη