Μια διαφορετική αλλά εύκολη συνταγή για σπιτική κοτόπιτα με φύλλο κρούστας, τυλιγμένη σε ρολό!
Από τον Άκη Πετρετζίκη
Advertisements
Συστατικά
Για τη γέμιση
- 6 μπούτια κοτόπουλου
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 4 φέτες μπέικον
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
- 250 γρ. ένταμ, τριμμένο
- 50 γρ. κέτσαπ
- 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
Για τη σύνθεση
- 8 φύλλα κρούστας για πίτες
- 50 γρ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
Advertisements
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου μαζί με τα καρότα για περίπου 30-40 λεπτά.
- Σουρώνουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Ψιλοκόβουμε τα καρότα, αφαιρούμε την πέτσα από τα μπούτια του κοτόπουλου, και τα ξεψαχνίζουμε.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το μπέικον, και κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.
- Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το μπέικον, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, το κρασί, και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του κρασιού.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα για 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, την κέτσαπ και τα αβγά.
- Ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει, για περίπου 20 λεπτά.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τα τέσσερα από τα οκτώ φύλλα κρούστας, τοποθετώντας τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας.
- Λαδώνουμε τα φύλλα με ένα πινέλο και βάζουμε το ένα πάνω από το άλλο.
- Μόλις τοποθετήσουμε και το τέταρτο φύλλο, απλώνουμε τη μισή γέμιση κατά μήκος αφήνοντας 2 εκ. κενό από τις άκρες των φύλλων.
- Διπλώνουμε προς τα μέσα τις μικρές πλευρές και αρχίζουμε να ρολάρουμε.
- Μεταφέρουμε το ρολό σε ένα ταψί.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.
- Τοποθετούμε προσεκτικά και το δεύτερο ρολό στο ταψί.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα ρολά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για λίγο τα ρολά να κρυώσουν.
- Σερβίρουμε.
Advertisements