Οι δίπλες είναι παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, που συνηθίζεται να το φτιάχνουμε τα Χριστούγεννα αν και προσωπικά μ’αρέσει να φτιάχνω δίπλες κάθε εποχή, μια και είναι πολύ εύκολες.
Υλικά συνταγής
- 4 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 4 αυγά
- Φλούδα ενός λεμονιού ξυσμένη
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού μέλι
- Λάδι για τηγάνισμα
- Κανέλλα
- Χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε όλο το αλεύρι σε ένα βαθύ σκεύος ή λεκάνη.
- Σκάβουμε λίγο στη μέση του αλευριού μας και ρίχνουμε στο άνοιγμα τα αυγά καλά χτυπημένα με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το λάδι.
- Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη μας σφιχτή .
- Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα.
- Κόβουμε τα φύλλα σε ορθογώνια κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το λάδι καλά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του φύλλου.
- Τυλίγουμε τα φύλλα κυλινδρικά μέσα στο λάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Παράλληλα, βράζουμε το μέλι με ένα φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.
- Αφαιρούμε τον αφρό, περιχύνουμε τις δίπλες με το σιρόπι και τις πασπαλίζουμε με κανέλλα και καρύδια.
Άντε και καλή απόλαυση!
Advertisements
Advertisements