Μην χασετε

Μελωμένες δίπλες: Μια παραδοσιακή και λαχταριστή συνταγή για να φτιάξετε τις γιορτινές μέρες που έρχονται

Οι δίπλες είναι παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, που συνηθίζεται να το φτιάχνουμε τα Χριστούγεννα αν και προσωπικά μ’αρέσει να φτιάχνω δίπλες κάθε εποχή, μια και είναι πολύ εύκολες.

Υλικά συνταγής

  • 4 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • Φλούδα ενός λεμονιού ξυσμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού μέλι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Κανέλλα
  • Χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε όλο το αλεύρι σε ένα βαθύ σκεύος ή λεκάνη.
  • Σκάβουμε λίγο στη μέση του αλευριού μας και ρίχνουμε στο άνοιγμα τα αυγά καλά χτυπημένα με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το λάδι.
  • Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη μας σφιχτή .
  • Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα.
  • Κόβουμε τα φύλλα σε ορθογώνια κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το λάδι καλά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του φύλλου.
  • Τυλίγουμε τα φύλλα κυλινδρικά μέσα στο λάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
  • Παράλληλα, βράζουμε το μέλι με ένα φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε τον αφρό, περιχύνουμε τις δίπλες με το σιρόπι και τις πασπαλίζουμε με κανέλλα και καρύδια.

Άντε και καλή απόλαυση!

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα