Δοκιμάστε να συνδυάσετε το κοτόπουλο με τη μπλε ντίβα από την Ιταλία και δεν θα το μετανιώσετε.
Το κρεμώδες κοτόπουλο με μανιτάρια και γκοργκοντζόλα είναι ένα εξαιρετικό κυρίως πιάτο και αποτελεί ιδανική επιλογή αν θέλετε να καταπλήξετε και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους. Δοκιμάστε να συνδυάσετε το κοτόπουλο με τη μπλε ντίβα από την Ιταλία και δεν θα το μετανιώσετε.
Υλικά
- 400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
- 300 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 σκελίδα σκόρδου
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 120 γραμμάρια γκοργκοντζόλα
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 πρέζα σαφράν
Προετοιμασία
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα λεπτά. Εν τω μεταξύ κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει και μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή. Αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε περισσότερο γάλα μέχρι να πάρουμε την κρεμώδη υφή. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια παίρνουμε μερικά μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια τέλεια παχιά κρέμα. Στο τέλος προσθέτουμε και το σαφράν, αφού προηγουμένως το έχουμε διαλύσει σε λίγο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τη σάλτσα στο κοτόπουλο και σερβίρουμε