Συνταγή για υγιεινό και παραδοσιακό φαγητό.
Οι κλασσικοί γίγαντες εμπλουτίζονται με φέτα και σπανάκι και γίνονται ακόμα πιο νόστιμοι.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι γίγαντες
- 300 γραμμάρια σπανάκι
- 400 γραμμάρια ντομάτα σε κύβους
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Μισό φλιτζάνι άνηθο
- 170 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους αφήνουμε να βράσουν 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφού οι γίγαντες έχουν μαλακώσει τους βγάζουμε και τους στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και αλάτι, και τσιγαρίζουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα, έπειτα ρίχνουμε το μισό από το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σπανάκι, και αφήνουμε για άλλα δύο λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο σπανάκι τους γίγαντες, τους κύβους ντομάτας, τον άνηθο και ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τους γίγαντες σε ένα ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.