Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, για να την απολαύσετε ως πρωινό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας με ψητό κρέας ή κοτόπουλο.
Υλικά συνταγής
- 600 γρ. τυρί φέτα
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ¼-½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή 1-1½ κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα τυχόν πολλά υγρά για 10 λ. Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σταδιακά, λίγο τη φορά, αναδεύοντας με σπάτουλα μετά από κάθε προσθήκη. Όταν ενσωματωθεί προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα. (Αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι).
- Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε κυβάκια και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.
Advertisements