Αυγοσαλάτα: Επιθυμείτε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική, γευστική και δροσιστική συνταγή; Βρίσκεστε ανάμεσα σε διάφορες σαλάτες, αλλά δεν γνωρίζετε ποια να επιλέξετε; Η πρόταση της ημέρας έχει να κάνει με μία σαλάτα, η οποία φτιάχνεται από βραστά αυγά. Αυτή ονομάζεται αυγοσαλάτα και μπορείτε να τη φτιάξετε, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή. Αναλυτικότερα:
Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Υλικά συνταγής
- 10 βρασμένα αυγά
- 3 φρέσκα κρεμμύδια
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- 2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
Αυγοσαλάτα: Εκτέλεση συνταγής
– Σε ένα μπολ κόβουμε ιδανικά τα αυγά με το εργαλείο τεμαχισμού.
– Στη συνέχεια παίρνουμε ένα άλλο μπολ.
– Στο νέο μπολ ανακατεύουμε όλες τις σος.
– Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την κάπαρη.
– Ανακατεύουμε, τα υλικά μας, με απαλές κινήσεις. Σκοπός δεν είναι άλλος από το να μη σπάσουν τα αυγά.
– Προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι και στο τέλος βάζουμε και το μείγμα από τις σος.
– Άλλο ένα καλό ανακάτεμα.
– Για το τέλος, αφήνουμε τη σαλάτα που φτιάξαμε από βραστά αυγά στο ψυγείο. Την αφήνουμε εκεί για περίπου τριάντα λεπτά. Δηλαδή, για μισή ώρα και είναι έτοιμη, η σαλάτα μας.
* Επιπλέον σημείωση: Γράφει απίστευτα σε φρυγανισμένο ψωμί και σε σάντουιτς. Επιπλέον, αποτελεί πολύ ωραίο συνοδευτικό και σε πάνσετα, με τηγανητές πατάτες.