Έίναι από τις συνταγές που μπορούν να είναι έτοιμες σε 15 λεπτά. Οι κυπριακές πίτες με μανιτάρια και χαλούμι είναι ό,τι πιο γκουρμέ, στιλάτο, νόστιμο και υγιεινό θα βρείτε σε σάντουιτς.
Μπορείτε να τις φτιάξετε για βράδυ ή και για την επόμενη μέρα στη δουλειά. Είναι ιδανικές για ταξίδια καθώς δεν περιέχουν σως που μπορεί να σας λερώσει και να σας κάνει τη ζωή μέσα στο αυτοκίνητο δύσκολη.
Τι να προσέξετε όταν αποθηκεύετε αυτό το σάντουιτς
Για να μην μαλακώσουν τα υλικά ακουμπώντας το ένα το άλλο θα πρέπει απλά να αποθηκεύσετε σε ξεχωριστό τάπερ το κάθε υλικό και όλα μαζί μέσα στο ψυγείο. Βάλτε δηλαδή σε άλλο τάπερ τα μανιτάρια σας, σε άλλο το χαλούμι και σε άλλο τη ρόκα. Όταν έρθει η ώρα να ετοιμάσετε τα σάντουιτς απλά ζεστάνετε για 2-3 λεπτά τις κυπριακές σας πίτες στην τοστιέρα.
Θα χρειαστείτε:
- ελαιόλαδο
- 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 πακετάκι χαλούμι κομμένο στα 12
- 4 κυπριακές πίτες
- 4 κ.σ. χούμους (θα βρείτε έτοιμο στο σούπερ μάρκετ)
- 4 ψητές πιπεριές (θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ σε βαζάκια)
- 4 χούφτες ρόκα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε σε ένα τηγανάκι 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάλτε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα με λίγο αλάτι. Προσθέστε και το σκόρδο. Δεν θα πάρει πολύ. Μόλις μερικά λεπτά.
Σε ένα άλλο τηγανάκι ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήστε το χαλούμι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Ζεστάνετε τις πίτες στην τοστιέρα.
Ανοίξτε τις στη μέση και απλώστε από κάτω χούμους. Έπειτα βάλτε μανιτάρια, χαλούμι, πιπεριές και λίγη ρόκα. Σερβίρετε.