Μην χασετε

Η καλύτερη πορτοκαλόπιτα που λιώνει στο στόμα

Η πιο υπέροχη πορτοκαλόπιτα που λιώνει στο στόμα σε μια απλή και εύκολη συνταγή!

Tαψάκι σε μέγεθος τούρτας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα τσαγιού αλεύρι
  • 1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 20 γραμ .[ένα φακελάκι ] μπέκιν πάουντερ
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού γιαούρτι
  • 1/2 κούπα τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κούπα τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ΣΙΡΟΠΙ

  • 2΄κούπες χυμό πορτοκαλιού
  • 1 και 1/2 κούπα τσαγιού νερό
  • 2 και 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους180 βαθμούς.

Βάζουμε σε μπόλ τα 2 σιμιγδάλια,το μπέκιν,την βανίλια και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπόλ βάζουμε τα αυγά ,την ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού, και .το λάδι ανακατεύουμε με χέρι καλά και προσθέτουμε το μείγμα με τα 2 σιμιγδάλια και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί.

Advertisements

Σε λαδωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.

Το αφήνουμε για 10 λεπτά αφού το ξεφουρνίσουμε το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα το σιρόπι θα το πιει σιγά σιγά.
Συνοδεύεται πολύ ωραία επίσης και με μία μπάλα παγωτό.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα