Μην χασετε

Ζουμερό φιλέτο χοιρινού με την πιο νόστιμη σάλτσα μανιταριών – Μια πολύ εύκολη συνταγή με απλά υλικά

Χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) με υπέροχη σάλτσα μανιταριών. Μια πολύ εύκολη συνταγή με απλά υλικά, (από εδώ) για ένα νοστιμότατο πιάτο για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Συνοδέψτε το με πουρέ ή πιλάφι και απολαύστε ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι)
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κοφτές κ.σ. βούτυρο φρέσκο (3+1 κ.σ. χωριστά)
  • 250 γρ. λευκά baby μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1½ φλ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτή κ.σ. κορν φλάουρ + 2 κ.σ. κρύο νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πασπαλίζετε το χοιρινό φιλέτο με αλάτι και πιπέρι και το κόβετε σε 8 φέτες ίδιου μεγέθους.
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία τις 3 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε τις φέτες χοιρινού για 4 λ περίπου από κάθε πλευρά, χωρίς να τις μετακινήσετε, μέχρι να κάνουν μια όμορφη χρυσή κρούστα. Τις μεταφέρετε σε μπολ μαζί με τους ζωμούς τους από το τηγάνι.
  3. Προσθέτετε στο ζεστό τηγάνι τη 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνετε τα μανιτάρια, τα πασπαλίζετε με λίγο αλατοπίπερο και τα σοτάρετε, ανακατεύοντάς τα συχνά για 5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, προσθέτετε τα φρέσκα μυρωδικά, το ζωμό κοτόπουλου και το κορν φλάουρ διαλυμένο στο νερό.
  4. Το αφήνετε να βράσει για 1 λ περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε πάλι τις φέτες χοιρινού μαζί με τους ζωμούς τους το τηγάνι και με ένα κουτάλι τις περιχύνετε με τη σάλτσα. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το χοιρινό να “σταθεί” για 5 λ μέσα στη σάλτσα του και μετά το σερβίρετε με πουρέ ή πιλάφι.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα