Παρότι θέλει υπομονή στο ψήσιμο, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Συνοδέψτε το αρνάκι με αυτή την απλή σάλτσα από σκόρδο, κρεμμύδι και δενδρολίβανο ( συν τα υλικά που θα δείτε) και θα μας θυμηθείτε
Υλικά
Ένα αρνίσιο μπούτι
1,5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ολόκληρη κεφαλή σκόρδου με τη φλούδα
1 κρεμμύδι
4 κλαδάκια δεντρολίβανου
3 φλιτζάνια / 750 ml ζωμό βοδινού κρέατος
2 φλιτζάνια / 500 ml νερό
Αλατοπίπερο
Σάλτσα
• 4 κουταλιές της σούπας / 50 γραμμάρια αλεύρι (λευκό)
• 1 φλιτζάνι / 250 ml νερού
• Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμένετε το φούρνο στους 170C. Τοποθετήστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το δενδρολίβανο σε ένα μεταλλικό ταψί ψησίματος και στη συνέχεια προσθέτετε το αρνίσιο μπούτι. Αλατοπιπερώνετε και από τις δύο πλευρές.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, τοποθετήστε το μπούτι πάνω στο σκόρδο και το κρεμμύδι ή για πιο έντονη γεύση, με ένα μαχαίρι κάντε μια σκισμή και τοποθετήστε τα μέσα σε αυτή.
Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό, το λάδι και το νερό και το τυλίγεται με αλουμινόχαρτο ή μια λαδόκολλα. Το βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 4,5 ώρες.
Σ΄αυτό το διάστημα ελέγχετε αν το μπούτι χρειάζεται γύρισμα και αν το κρέας είναι τρυφερό. Το βγάζετε και το διατηρείτε ζεστό.
Σάλτσα
Από το ταψί παίρνετε τα υγρά του αρνιού, τα βάζετε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά αρχίζετε να τ’ανακατεύετε με το αλεύρι. Μόλις το μείγμα αρχίζει να πήζει, ρίχνετε λίγο νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σουρώνετε τη σάλτσα και την περιχύνετε πάνω από το κρέας.
Καλή σας όρεξη