Αν σας ενοχλεί η μυρωδιά ή η γεύση του γάλακτος ή έχετε δυσανεξία στη λακτόζη και έχετε αποκλείσει τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή σας, κινδυνεύετε από ανεπάρκεια ασβεστίου.
Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τον οργανισμό, γι’ αυτό το γάλα θα πρέπει να αντικαθίσταται από άλλες πηγές που θα καλύψουν το κενό.
Η συνιστώμενη ημερήσια δόση ασβεστίου είναι περίπου 1000mg και ένα ποτήρι γάλα παρέχει περίπου 316mg ασβεστίου.
Δείτε ποιες τροφές μπορείτε να καταναλώνετε αντί για γάλα:
Σαρδέλες: Τα 90 γραμμάρια παρέχουν 325mg ασβεστίου
Αμύγδαλα: Τα 100 γραμμάρια παρέχουν 250mg ασβεστίου
Μπρόκολο: 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο μπρόκολο παρέχει 75mg ασβεστίου
Τόφου: 1/2 φλιτζάνι σκληρού τόφου παρέχει 250mg ασβεστίου
Σπανάκι: 100 γραμμάρια ωμό σπανάκι παρέχουν 120mg ασβεστίου
Σουσάμι: 2 κουταλιές της σούπας παρέχουν 130mg ασβεστίου
Γαρίδες: Τα 100 γραμμάρια γαρίδες παρέχουν 150mg ασβεστίου