Οι δίπλες είναι παραδοσιακά γλυκά που δεν λείπουν από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Υλικά
- 2 αυγά
- 2 κρόκοι αυγών
- ½ κ. γλυκού σόδα
- Χυμό από ½ πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1¾ ποτηριού αλεύρι
- Ελαιόλαδο
Για το σιρόπι
- 2 φλιτζάνια μέλι
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους για 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με το ξύσμα και τη σόδα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
Στη συνέχεια βγάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε μια επιφάνεια. Κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες και κάθε κομμάτι το τυλίγουμε. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις δίπλες μέχρι να ροδίσουν. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και όταν λιώσει προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας συνέχεια για 3 με 5 λεπτά. Περιχύνουμε τις δίπλες με το σιρόπι.