Λαχταριστά, γλυκά κολοκυθοπιτάκια που ξεχειλίζουν από αρώματα φθινοπωρινών μπαχαρικών και κολοκύθας!
συνταγή της Mrs Olivespoon
Υλικά
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1 κιλό πορτοκαλί κολοκύθα
- 120 γρ. μέλι ή καστανή ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
- Λιγότερο από 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. καρύδια ψίχα
Advertisements
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με τη γέμιση για να έχει κρυώσει όταν θα γεμίσουμε τα πιτάκια μας.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα τα μπαχαρικά και το μέλι ή τη καστανή ζάχαρη.
- Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε μέσα σπασμένα τα καρύδια.
- Με ένα κουπατ στρογγυλό κόβουμε τη ζύμη μας. Ένα για βάση και ένα για καπάκι. Συνολικά υπολογίστε βγαίνουν 12 με 15 πιτάκια.
- Σε κάθε βάση βάζουμε 1 με 1μιση κουταλιά της σούπας από τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα πιτάκια.
- Κλείνουμε με τα δάχτυλα ή με ένα πιρούνι. Αν δεν κολλάει η ζύμη βάλτε λίγο νεράκι.
- Προαιρετικά μπορείτε να αλείψετε λίγο αυγό αλλιώς τα τοποθετείτε έτσι στο φούρνο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο. Θέλουμε να πάρει όμορφο χρώμα από πάνω κι από κάτω.
συνταγή της Mrs Olivespoon
Advertisements