Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσουν τα γεμιστά. Αν θέλετε μια πιο υγιεινή εκδοχή τους δεν έχετε παρά να φτιάξετε τις δικές μου γεμιστές πιπεριές με κινόα και φέτα που λατρεύω και εγώ και η οικογένειά μου.
Υλικά για 7-8 γεμιστά:
- 3 φλ. βρασμένη κινόα
- 1 βαζάκι σάλτσα ντομάτα
- 1/2 φλ. τυρί φέτα
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- λίγο μαϊντανό
- λίγο δυόσμο
- 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. τσίλι
- αλάτι και πιπέρι
- πιπεριές για γέμισμα
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεκινήστε ρίχνοντας την κινόα σε νερό που βράζει για 10 λεπτά. Αφήστε την να πιει το νερό χωρίς να είναι στο μάτι της κουζίνας και έπειτα στραγγίστε την και για να φύγουν τα έξτρα υγρά.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά.
Αδειάστε τις πιπεριές και γεμίστε τις με το μείγμα.
Όσο μείγμα περισσέψει ρίξτε το στο ταψί. Αφού βάλετε τις πιπεριές σας στο ταψί ρίξτε από πάνω λίγο ελαιόλαδο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Γυρίστε τις πιπεριές σας και ψήστε για άλλα 30 λεπτά.