Ό,τι είναι δημοφιλές στο Pinterest δημιουργεί τάση και αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές εμείς σας μεταφέρουμε τις τάσεις του Pinterest.
Αυτή τη φορά σας έχουμε την πιο δημοφιλή συνταγή για ριζότο την οποία φυσικά μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε και εσείς.
Το περίεργο με αυτή τη συνταγή είναι ότι δεν περιέχει ίχνος ρυζιού αλλά είναι φτιαγμένη με ρύζι από κουνουπίδι. Στην ουσία περνάτε το κουνουπίδι από το μπλέντερ και το χτυπάτε μέχρι να πάρει το σχήμα και το μέγεθος ρυζιού.
Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 3/8 του κιλού μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. ζωμό από μοσχάρι
- αλάτι και πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες
Ξεκινήστε κόβοντας το κουνουπίδι σε μπουκετάκια. Πλύντε το και στεγνώστε το με μια πετσέτα.
Ρίξτε τα μπουκετάκια στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σαν ρύζι.
Ρίξτε σε ένα τηγάνι το λάδι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε. Προσθέστε τα μανιτάρια μέχρι να γίνουν καφέ και από τις δύο μεριές.
Ρίξτε μέσα το κουνουπίδι και το ζωμό μοσχαριού και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε σε πιάτα.