Ένα φαγητό που αρέσει και στους πιο απαιτητικούς.
ταν θέλουμε πίτσα αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο τότε η παρακάτω συνταγή είναι η καλύτερη επιλογή. Με γέμιση που κάθε φορά αλλάζει ανάλογα με τη διάθεση και τα υλικά, αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα ορεκτικά.
Υλικά
- 2 κολοκυθάκια
- 100 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 100 γραμμάρια έμμενταλ
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι λάδι σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη παρμεζάνα και αλατιποερώνουμε. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 6 κύκλους. Παίρνουμε ειδικά καλούπια και βάζουμε στο κάτω μέρος τις σφολιάτες, μετά το ζαμπόν, το έμενταλ και τελειώνουμε με τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε 2 κουταλιές του μείγματος της κρέμας και των αυγών σε κάθε καλούπι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 ° για 15 λεπτά.