Μην χασετε

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες – Εξαιρετικά απλή και εύκολη συνταγή, με εγγυημένο αποτέλεσμα

Το αρνάκι με πατάτες έχει συνδεθεί με τις ομορφότερες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Αξίζει, λοιπόν, να δοκιμάσουμε να το μαγειρέψουμε και μόνες μας για να δημιουργήσουμε καινούργιες!

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κιλά αρνί
  • 8 μεγάλες πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κόκκους πιπεριού
  • Πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • Ελαιόλαδο
  • Μουστάρδα

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά το αρνί σας και τοποθετήστε το σε ένα ταψί που θα έχετε καλύψει με λαδόκολλα.

Καρυκεύστε με το αλάτι, το τριμμένο πιπέρι και την πάπρικα, κάνοντας μασάζ στο κρέας και από τις δύο πλευρές.

Χαράξτε το αρνάκι σε διάφορα σημεία και σφηνώστε τη μία σκελίδα σκόρδου αφού την κόψετε σε κομματάκια και τους κόκκους πιπεριού.

Advertisements

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια (περίπου στα έξι ή στα οκτώ) μέσα σε ένα μπολ.

Ψιλοκόψτε την άλλη σκελίδα σκόρδου και προσθέστε την στις πατάτες μαζί με τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.

Ανακατέψτε καλά και απλώστε τις πατάτες στο ταψί γύρω από το αρνί.

Αλείψτε το με το λάδι που θα έχει μείνει στο μπολ.

Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε το για 1,5 ώρα σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς.

Advertisements

Έπειτα αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε το για άλλα τριάντα λεπτά περίπου.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα