Μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Τα κεφτεδάκια είναι το αγαπημένο φαγητό όλης της οικογένειας, όμως η σημερινή συνταγή έχει ένα συστατικό παραπάνω που θα τα απογειώσει. Και δεν είναι άλλο από τη σάλτσα τυριού την οποία περιχύνουμε στα κεφτεδάκια γίνονται ακόμα πιο νόστιμα.
Υλικά
- 500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου
- 1 αυγό
- 30 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- 40 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα τυριού
- 350 ml γάλα
- 120 γραμμάρια τυρί έμενταλ
- 1 κ. σούπας μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα μαγειρεύουμε σε ένα τηγάνι με λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και ξεκινάμε την προετοιμασία της σάλτσας. Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το βράζουμε. Εν τω μεταξύ κόβουμε το τυρί σε κομμάτια και το προσθέτουμε στο γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει. Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα την περιχύνουμε στα κεφτεδάκια και απολαμβάνουμε.