Μην χασετε

Ζουμερό burger με μοτσαρέλα

Τον τελευταίο καιρό τα burgers είναι παντού! Το ένα μαγαζί ανοίγει μετά το άλλο, σε κάθε γειτονιά της πόλης. Ποιο είναι όμως το καλύτερο; Το σπιτικό βέβαια!Υλικά

500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι (μεσαίου μεγέθους), ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
φρυγανιά 4tbsp
120ml. γάλα
Λάδι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
6 ψωμάκια χάμπουργκερ
6 φέτες μοτσαρέλα
6 φέτες γκούντα
6 φύλλα μαρουλιού
2 ντομάτες, κομμένα σε φέτες
κέτσαπ, μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο, αέρα 180°C.
2. Ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, το γάλα, το ελαιόλαδο και το αυγό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
3. Χωρίστε τη ζύμη σε 6 κομμάτια.
4. Πάρτε κάθε κομμάτι, χωρίστε το στα δύο και σχηματίστε πλακουτσωτά μπιφτέκια. Τοποθετήστε τη φέτα μοτσαρέλα πάνω από το ένα από τα μπιφτέκια και καλύψτε με το άλλο. Πιέστε τα δύο burgers μαζί, πλάθοντας προσεκτικά και πιέστε προς τα κάτω γύρω στις άκρες.
5. Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σας σε μια λαδόκολλα και μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά.
6. Σβήστε το φούρνο, τοποθετήστε μια φέτα τυρί γκούντα σε κάθε μπιφτέκι και αφήστε το να λιώσει. Μόλις τα βγάλετε έξω, τοποθετήστε τα ψωμάκια στο φούρνο για 2-3 λεπτά για να ζεσταθούν.
7. Ετοιμάστε το κρεμμύδι, την τομάτα και το μαρούλι και συναρμολογήστε τα burgers σας!

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα