Ένα πεντανόστιμο twist σε μια παραδοσιακή συνταγή.
Λίγη μουστάρδα φτάνει για να φέρει τα πάνω κάτω σε ένα πιάτο και εδώ δεν έχουμε την εξαίρεση. Οι πιο νόστιμες, υγιεινές -και νηστίσιμες, μέρες που είναι, γαρίδες που έχετε δοκιμάσει!
Υλικά
1 κούπα βούτυρο
2κ.σ. μουστάρδα Dijon
1κ.σ. φρέσκος χυμός λεμόνι
1κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
1κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κιλό ωμές γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες και με τις ουρές τους
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αναμείξτε το βούτυρο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Όταν το βούτυρο λιώσει εντελώς, πάρτε το τηγάνι από τη φωτιά.
3. Βάλτε τις γαρίδες σε ένα ρηχό ταψί και περιχύστε τις με το μείγμα με το βούτυρο. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τις για 12 εμ 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μην είναι πια διάφανες.