Ένα καλοκαιρινό πιάτο ζυμαρικών γεμάτο βιταμίνες και νοστιμιά, ελαφρύ και αγαπητό σε όλους.
Υλικά
1½ φλιτζάνι καρότο κομμένο σε λωρίδες
1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (πένες, ριγκατόνι)
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι αρακά
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
1. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα καρότα για 3 λεπτά.
2. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και εν συνεχεία βράζουμε για όση ώρα αναγράφει στο κουτί τα ζυμαρικά.
3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
4. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τον αρακά, το σκόρδο.
5. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα ζυμαρικά.
6. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και βασιλικό και σερβίρουμε.
Διάρκεια: 40 λεπτά
lovecooking.gr