Μην χασετε

Ζεστή σαλάτα με ρεβίθια, ταχίνι και λιαστή ντομάτα

Πεντανόστιμη και απολαυστική σαλάτα που γίνεται και ωραιότατο ελαφρύ κυρίως πιάτο αν τη συνοδεύσετε με μια φέτα ζυμωτό ψωμί.

Υλικά

  • 300γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
  • 50γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 100γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μέντα ψιλοκομμένη
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίξουν εντελώς.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα ρεβίθια με το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα τις πιπεριές Φλωρίνης, τα ντοματίνια και τη μέντα για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτετε το λεμόνι, το ταχίνι, το κύμινο, ανάλογο αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε για 5 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα με επιπλέον ψιλοκομμένη μέντα αν θέλετε.

Advertisements

olivemagazine.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα