Ένα από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα στην πιο απλή εκδοχή του.
Τι θα χρειαστείς
- Μισό κιλό χοιρινό (λαιμό ή σπάλα) σε κομματάκια
- 150 gr. βούτυρο
- Ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Μία πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- Ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Χυμός από ένα λεμόνι
- 150 ml λευκό κρασί
- Αλάτι & πιπέρι
Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ
Εκτέλεση
Advertisements
Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια χοιρινού, το κρεμμύδι και την πιπεριά μαζί με την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και σοτάρουμε καλά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς το κρέας για να πάρει βράση από όλες τις μεριές.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί και το χυμό λεμονιού μαζί με ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε (με κλειστό καπάκι κατά προτίμηση) για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να μείνει μόνο το λάδι της.
Το πιάτο μας είναι έτοιμο.
Τip: Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή πουρέ και πολύ ψωμί.
Καλή μας όρεξη, είπαμε;
Advertisements
Διάβασε περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές ΕΔΩ
Advertisements