Μην χασετε

Βραβεύτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου για τη δύναμη ψυχής: «Ό,τι έκανα, το έκανα προσπαθώντας να επιβιώσω και να ξανασταθώ στα πόδια μου»

Βραβεύτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου σε εκδήλωση με θέμα «Δύναμη Ψυχής, Φύση και Υγεία» η οποία διοργανώθηκε από το πρόγραμμα σπουδών «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Υγεία» του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.

 

«Πάντα στις δύσκολες στιγμές σκέφτομαι και προσπαθώ. Και λέω ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω και να απογοητεύσω όλο αυτόν τον κόσμο που με έχει στηρίξει. Οπότε πρέπει να φανώ δυνατή, πρέπει να προσπαθήσω και όλο αυτό είναι ένα κίνητρο για μένα». Είναι τα λόγια της Ιωάννας Παλιοσπύρου, της γυναίκας που πριν ένα χρόνο δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, που της ανέτρεψε όλη της τη ζωή. Σήμερα η Ιωάννα Παλιοσπύρου, βραβεύτηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Δύναμη Ψυχής, Φύση και Υγεία», την οποία διοργάνωσε στο Τελλόγλειο, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Υγεία» του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.

Δείτε στο βίντεο όλα όσα είπε:

Advertisements

«Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά, που βρίσκομαι εδώ σήμερα, αλλά και μία αναγνώριση. Και ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση που μου απηύθυναν, να παρακολουθήσω και να συμμετέχω στην εκδήλωση για την ψυχική υγεία, που είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα – και νομίζω μας ακουμπάω όλους» είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ιωάννα Παλιοσπύρου- Ό,τι έκανα, το έκανα προσπαθώντας να επιβιώσω και να ξανασταθώ στα πόδια μου

Ανέφερε ακόμη, ότι δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό της ότι όλη η Ελλάδα θα μιλάει για αυτήν κι ότι θα εισπράξει τόση αγάπη από τον κόσμο, που θα την καθιστούσε παράδειγμα προς μίμηση. «Εγώ, ό,τι έκανα, το έκανα προσπαθώντας να επιβιώσω και να ξανασταθώ στα πόδια μου. Αλλά για μένα είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση, το ότι μέσα από όλο αυτό το πολύ άσχημο, έχει βγει κάτι όμορφο για πολλούς ανθρώπους» είπε.

Δείτε στο βίντεο την βράβευση της:

Advertisements

Ιωάννα Παλιοσπύρου- Από πού άντλησε το σθένος

Στην ερώτηση από πού άντλησε το σθένος, απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό είναι λίγο σύνθετο. Δηλαδή η δύναμη προήλθε σίγουρα από τον χαρακτήρα μου κι από την ψυχή μου πιστεύω. Αλλά πήρα δύναμη και από την οικογένειά μου και από τους γιατρούς. Έχω λάβει απίστευτη υποστήριξη, πάρα πολλή υποστήριξη κυρίως από τον κόσμο. Πάντα στις δύσκολες στιγμές σκέφτομαι και προσπαθώ και λέω, ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω και να απογοητεύσω όλο αυτόν τον κόσμο που με έχει στηρίξει. Οπότε πρέπει να φανώ δυνατή, πρέπει να προσπαθήσω και όλο αυτό είναι ένα κίνητρο για μένα».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, σημείωσε ότι η αποψινή εκδήλωση τιμά τους πραγματικούς γενναίους, αυτούς που έχουνε δύναμη ψυχής. «Στο πρόσωπο της Ιωάννας και όχι μόνο, επιβραβεύουμε, κλίνουμε το κεφάλι μας ευλαβικά, λέμε ένα μεγάλο μπράβο και ενθαρρύνουμε όλο τον κόσμο, να μπορέσει να ακολουθήσει αυτά τα βήματα ψυχής, γενναιότητας και θάρρους. Όλοι ζήσαμε τη μεγάλη μαρτυρική ιστορία της Ιωάννας, αλλά και το θάρρος της, και να συγχωρέσει, και να βγει μπροστά, και να ανοίξει νέους δρόμους σε μία κοινωνία που πραγματικά τους έχει ανάγκη» πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός από την Ιωάννα Παλιοσπύρου, βραβεύτηκαν και δύο μαθητές των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, που μετείχαν στον πρόγραμμα «Ακαδημία της Φύσης 2021-2022». Η διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Υγεία» του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Εύχαρις Παναγοπούλου, χαρακτήρισε τους βραβευθέντες, ως παραδείγματα δύναμης ψυχής, αλλά και παραδείγματα προς μίμηση.

Αναφερόμενη στη βράβευση των μαθητών Ι. Τσιγκαλίδη και Χ. Μπουτάρη, η κ. Παναγοπούλου σημείωσε: «Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια μέσα στον κορονοϊό, να κάνουμε εκπαίδευση σε δεξιότητες ζωής σε παιδιά και εφήβους. Αλλά δεν το κάνουμε μέσα στις τάξεις, το κάνουμε στη φύση. Συνδέουμε λοιπόν τη δεξιότητα ζωής στη φύση, με τις δεξιότητες αυτογνωσίας και επιβίωσης στην καθημερινότητά μας. Τα παιδιά μέσα στο κορονοϊό συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και το πρόγραμμα επεκτείνεται σε όλη τη Θεσσαλονίκη και ελπίζουμε και σε όλη την Ελλάδα».

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Κατρίνα Τσάνταλη, που ήταν ομιλήτρια στην εκδήλωση, είπε: «Τα έχει πει όλα η Ιωάννα και όταν μιλάμε για δύναμη ψυχής, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο άλλο παράδειγμα». Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι μια πολύ σημαντική βραδιά για τα δυο παιδιά που βραβεύονται, καθώς ξεπέρασαν κάποιες ιδιαίτερες προκλήσεις και τελείωσαν τη σχολική χρονιά.

Advertisements

Πηγή: epiloges.tv

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα