Ένα γλυκό σνακ εύκολο και γρήγορο που θα λατρέψετε παιδιά και μεγάλοι. Ετοιμάστε το χωρίς δεύτερη σκέψη.
Από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
- 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 130 ml φυτικό γάλα, χλιαρό
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. λιωμένο φυτικό βούτυρο
- 1 κ.γ. ξύδι
Για το πασπάλισμα:
- Κρυσταλλική ζάχαρη
- Κανέλα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C, στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ,προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να δημιουργήσουμε μία λεία ζύμη.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και λαδώνουμε μια φόρμα για donuts. Πιέζοντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής, σχηματίζουμε κύκλους με τη ζύμη , αφήνοντας χώρο στις εσοχές της φόρμας.
Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν τα donuts. Μόλις είναι έτοιμα, ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και σερβίρουμε.
*tip: Στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε είτε 2-3 κ.τ.σ. δάκρυα σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα.