Μην χασετε

Βασίλης Λαμπρόπουλος: «H κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα αν χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει ραγδαίο θάνατο μέσα σε 15-20»

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων “Τα Νέα” και “Το Βήμα” Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στο Live News το απόγευμα της Τετάρτης 30/3 την πραγματική ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων.

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «είμαστε στην πιο σημαντική ημέρα αυτού του τρίμηνου θρίλερ. Να πούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Με βάση αναφορές ατόμων, ενημερώσεις και ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί από τον ευρύτερο ιατρικό χώρο από δικαστικές πηγές η ουσία που έχει βρεθεί είναι η κεταμίνη.

Είναι μία ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικά. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει ραγδαίο θάνατο μέσα σε 15-20. Ακόμα σημαντικότερο είναι ότι αν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις, μπορεί  να παρουσιάσει ταχυκαρδία και βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των ιατρών.

Advertisements

Σε ένα από τα επεισόδια που είχε πάθει η Τζωρτζίνα στην παιδιατρική κλινική του Ρίο και αργότερα αυτό την οδήγησε στη ΜΕΘ Πατρών, είχε παρουσιάσει μυδρίαση».

 

Ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης μίλησε στο Live News για την κεταμίνη. Πρόκειται για ένα ενδοφλέβιο αναισθητικό βραχείας δράσης, το οποίο εάν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις προκαλεί άπνοια και θάνατο.

«Είναι μία ουσία που καταγράφεται ιατροδικαστικά και στη τοξικολογία, γιατί σε συγκεκριμένες δόσεις μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο», τόνισε.

Advertisements

Σύμφωνα με τον κ. Κούτση, στην Ελλάδα η κεταμίνη κυκλοφορεί σαν κτηνιατρικό σκεύασμα, αλλά μπορεί να υπάρχει και νοσοκομειακή χορήγηση της ουσίας. Ιδιαίτερα τόνισε πως είναι μία ουσία που δεν δίνεται εύκολα σε φαρμακείο, παρά μόνο σε νοσοκομεία και αυτό μόνο όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

Ακόμη, η κεταμίνη δεν θα πρέπει να χορηγηθεί σε ασθενείς που έχουν σοβαρά προβλήματα με την καρδιά τους.

«Το συγκεκριμένο αναισθητικό ανήκει στην κατηγορία βραχείας δράσεις. Όταν μιλάμε για θανατηφόρες δόσεις ο θάνατος θα είναι πολύ γρήγορος, εντός μερικών λεπτών», δήλωσε ο κ. Κούτσης.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν είχαν χορηγήσει κεταμίνη στην Τζωρτζίνα.

«Εφόσον έχουμε αύξηση παλμών μία τέτοια χορήγηση θα μπορούσε να προκαλέσει μία τέτοια εικόνα. Θα είναι κι άλλα πράγματα. Θα πρέπει να αξιολογηθεί συνδυαστικά και με άλλα στοιχεία», πρόσθεσε.

Πλέον το ερώτημα όλων είναι ένα: Θα μπορούσε να εντοπιστεί αυτή η ουσία και στον οργανισμό της Μαλένας; Όπως τόνισε ο ιατροδικαστής, στη Μαλένα δεν είναι δυνατόν πλέον να διεξαχθούν τοξικολογικές εξετάσεις, παρά μόνο ιστολογικές.

 

 

Advertisements

 

tlife.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα