Αν νηστεύετε αυτή την περίοδο, όπως ο περισσότερος κόσμος, υπάρχει ένα φανταστικό πιάτο με ψάρι που γίνεται μέσα σε ελάχιστα βήματα και μπορεί να σας προσφέρει όση νοστιμιά και απόλαυση χρειάζεστε, ακόμα και στη νηστεία. Voila!
Υλικά
3κ.σ. φυτικό ελαιόλαδο
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
χυμός από 1 λεμόνι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το λάδι. Ρίξτε μέσα τα φιλέτα μπακαλιάρου και το μισό χυμό λεμονιού. Πασπαλίστε με το πιπέρι, όσο νομίζετε. Μαγειρέψτε την κάθε πλευρά για περίπου 4 λεπτά.
2. Ρίξτε το υπόλοιπο λεμόνι πάνω από το ψάρι και λίγο ακόμα πιπέρι. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι τα φιλέτα να είναι τόσο τρυφερά που θα γίνονται νιφάδες με ένα πιρούνι.
Tips: τέλειο συνοδευτικό είναι το σπυρωτό ρύζι και μια πράσινη σαλάτα, καθώς και τα σπαράγγια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έτοιμο λεμονοπίπερο για ακόμα πιο γρήγoρο αποτέλεσμα, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.